Aardbeien mascarponetaart

Aardbeien mascarponetaart. Serveer met een glas Wilderen Goud.

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 8 personen ()

Recept

  • 60 gram boter
  • 200 gram volkorenbiscuits, verkuimeld
  • 60 gram walnoten, fijngehakt
  • 675 gram mascarpone
  • 2 stuk(s) eieren, losgeklopt
  • 3 eetlepel (s) fijne kristalsuiker
  • 250 gram witte chocolade, in stukjes
  • 300 gram aardbeien, in vieren
  • 50 gram kant-en-klare chocoladecarques

Aardbeien mascarponetaart Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Roer de verkruimelde koekjes en de noten erdoor. Schep alles in een ronde springvorm van 23 cm doorsnee.
  2. Druk de bodem gelijkmatig aan met de bolle kant van een lepel. Zet apart. Maak de vulling. Klop 500g van de mascarpone glad in een kom.
  3. Klop de eieren en de suiker erdoor. Smelt al roerend de witte chocolade in een hittebestendige kom boven een pan zacht kokend water.
  4. Neem de kom van het vuur en laat de inhoud iets afkoelen. Roer door de mascarpone. Roer ook de aardbeien erdoor. Schep de mix in de bakvorm en verdeel goed over de bodem, strijk de bovenkant glad. Bak de taart 1 uur in de oven; de vulling voelt dan vrij stevig aan. Draai de oven uit en laat de taart in de oven volledig afkoelen. Laat de ovendeur een stukje openstaan.
  5. Zet de taart op een taartschaal. Verdeel de overgebleven mascarpone over de bovenkant van de taart. Versier de taart met de chocoladecaraques en aardbeien.

    Serveer met een glas Wilderen Goud.
    wilderengoud
  6. Download hier het recept