Citroenschuimtaart

Citroenschuimtaart. Serveer met een glas Blanche de Namur.

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 3 eetlepel (s) melk
  • 185 gram bloem, plus extra om te bestuiven
  • 3 eetlepel (s) maïzena
  • 100 gram boter, in klontjes
  • 300 mL water
  • 55 gram poedersuiker, gezeefd

Recipe

  • 1 stuk(s) citroen, fijn geraspt

Recept

  • 2 stuk(s) citroenen
  • 185 gram witte basterdsuiker
  • 1 stuk(s) eidooier, losgeklopt
  • 2 stuk(s) eieren, gesplitst

Citroenschuimtaart Werkwijze

  1. Zeef voor het deeg de bloem in een kom. Wrijf de boter er met je vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt. Meng de overige ingrediënten erdoor. Kneed het mengsel kort op een met bloem bestoven werkvlak en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een taartvorm van 20 cm doorsnee in met boter. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm. Bekleed er de bodem en de zijkant van de taartvorm mee. Prik het overal in met een vork en leg er bakpapier en bakbonen op. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
  3. Haal hem uit de oven en verwijder het papier en de bonen. Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden. Meng voor de vulling de maïzena met wat water. Doe de rest van het water in een pan. Roer er 5 eetlepels van de suiker en de eidooiers door en schenk het mengsel op de taartbodem. Klop de eiwitten in een schone vetvrije kom stijf. Klop de rest van de suiker erdoor en verspreid het mengsel over de taart. Bak de taart nog 40 minuten, tot het schuim lichtbruin is. Serveer de taart warm met een glas Blanche de Namur.

    Serveer met een glas Blanche de Namur.
    blanche de namur
  4. Download hier het recept