Crème brûlée taartjes

Crème brûlée taartjes voor zes personen. Serveer met een glas Troubadour Magma.

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 8 personen ()

Recept

  • 2 eetlepel (s) witte basterdsuiker
  • 150 gram bloem
  • 125 gram boter, in klontjes
  • 1 eetlepel (s) water
  • 4 stuk(s) eierdooiers
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 400 mL volle room
  • 1 theelepel (s) vanille-extract
  • rietsuiker

Crème brûlée taartjes Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Doe de bloem en suiker in een grote kom. Wrijf de boter er met je vingers doorheen tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg het water toe en kneed het geheel tot een zacht deeg. Wikkel het in plasticfolie en zet het 30 minuten in de koelkast. Verdeel het deeg in 6 porties. Rol elke portie uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed er 6 taartvormpjes van 10 cm doorsnee mee. Prik de bodems in met een vork en zet ze 20 minuten in de koelkast.
  2. Bekleed het deeg in de vormpjes met folie, vul ze met bakbonen en bak ze 15 minuten in de oven. Verwijderde folie en bonen en bak de bodems in nog 10 minuten knapperig. Laat ze afkoelen. Klop voor de vulling de eidooiers en suiker in een kom tot een bleek mengsel.
  3. Verhit de room en het vanille-extract in een pan tot net onder het kookpunt en schenk dit al kloppend bij het eimengsel. Doe dit terug in een schone pan en breng het al roerend tegen de kook aan, tot het indikt.
  4. Laat het niet koken, want dan schift het. Laat iets afkoelen en schenk het in de taartvormpjes. Laat afkoelen en zet de taartjes een nacht in de koelkast. Verwarm de grill voor, bestrooi de taartjes met de rietsuiker. Zet ze een paar minuten onder de grill. Laat ze afkoelen en zet ze voor het serveren nog twee uur in de koelkast.

    Serveer met een glas Troubadour Magma.
    troubadourmagma
  5. Download hier het recept