Biefstuk Bordeaux

Biefstuk Bordeaux. Serveer met een glas Malheur 8.

Categorie:  Hoofdgerecht  - 
Waardering  0.00/5

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 600 gram biefstuk
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 1 dL bordeaux wijn
  • 1 stuk(s) ui
  • 600 gram tomaten
  • 1 stuk(s) mango

Biefstuk Bordeaux Werkwijze

  1. Schil en hak het sjalotje en de ui. Was de peterselie en hak die fijn. Was de tomaten en snijd ze doormidden. Haal de pitten eruit. Smelt 40 gram boter en bak hierin de tomaten met de velkant naar beneden. Draai ze om en bak ze nog 10 minuten.
  2. Voeg er na vijf minuten de ui bij. Smelt de rest van de boter in een andere pan. Bak hierin de biefstuk aan beide kanten mooi bruin in . Drie minuten voor het einde van de baktijd het sjalotje en de rode wijn toevoegen.
  3. Strooi er zout en peper over. Strooi zout en peper over de tomaten en leg deze op een voorverwarmde schaal. Strooi er peterselie over. Leg het vlees op een tweede voorverwarmde schaal. Roer even goed door de saus en giet dit over het vlees.
  4. Snijd op het laatst de mango in stukjes en verdeel dit op de vier borden.

    Serveer met een glas Malheur 8. 
    malheur-bruin
  5. Download hier het recept