Ossenstaartsoep met St. Feuillien brune

Ossenstaartsoep met St. Feuillien brune

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingredi├źnten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 600 gram Runderschenkels
  • 400 gram Runderpoulet
  • 2 Kruidnagels
  • 2 takjes tijm
  • foelie
  • 4 peperkorrels
  • 0.5 Winterwortel, geschild
  • 1 eetlepel (s) olijf.olie
  • 1 eetlepel (s) tomatenpuree
  • 1 fles(sen) St. Feuillien bruin
  • 1 dunne prei, in fijne ringen

Ossenstaartsoep met St. Feuillien brune Werkwijze

  1. Leg de schenkels en poelet met de kruidnagels, laurier, tijm, foelie, peperkorrels, een schepje zout, de wortel en bleekselderij in een grote pan en giet er 1,5 liter koud water op. Breng op middelhoge stand aan de kook. Schep het schuim van de bouillon af en leg het deksel op de pan. Laat op een lage stand circa 2 uur trekken.
  2. Zeef de bouillon boven een andere pan en houd het vlees apart. Snijd het vlees fijn en haal zoveel mogelijk vlees van de schenkels. Verhit de olie in dezelfde pan en fruit hierin de tomatenpuree. Giet het bier er langzaam bij en breng aan de kook. Roer de bouillon erdoor en laat alles een paar minuten koken. Breng de bouillon eventueel op smaak met zout en peper en voeg de prei en het vlees toe. Laat nog circa 3 minuten zachtjes koken tot de prei beetgaar is en serveer.
    Lekker met stokbrood, gegratineerd met roquefort. (Bron: Boodschappen 11 - 2014)
    stFeullienBrune
    Serveer de soep met een glas St Feuillien Brune