Gefrituurde groente in bierbeslag met tartaarsaus

Gefrituurde groente in bierbeslag met tartaarsaus

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recipe

  • 1 theelepel (s) bakpoeder
  • 1 fles(sen) De Ambacht Zwaar Blond
  • kerriepoeder
  • peper en zout
  • 120 gram bloem, gezeefd
  • 1 courgette
  • 200 gram sperziebonen
  • 1 flinke ui
  • 100 winterpeen
  • arachideolie
  • 12 champigons
  • 1 bloemkool

Sauce

  • 2 eidooiers
  • peper en zout
  • 2 eetlepel (s) witte wijnazijn
  • 2 ansjovissen, tot moes gesneden en gehakt
  • arachideolie
  • 2 theelepel (s) mosterd

Stuffing

  • 2 sjalotten
  • 2 eiwitten van gekookte eieren, voor over de saus
  • 1 eetlepel (s) gehakte dragon
  • 2 flinke, zoete augurken
  • 2 eidooiers van gekookte eieren, voor over de saus
  • 1 eetlepel (s) gehakte kappertjes
  • 1 eetlepel (s) gehakte kervel

Gefrituurde groente in bierbeslag met tartaarsaus Werkwijze

  1. Voor het bierbeslag:
    Meng bloem, bakpoeder en kerrie met elkaar. Voeg het bier in 1 keer toe en roer tot een glad beslag. Het moet iets dunner zijn als pannenkoekenbeslag. Voeg anders nog wat water toe. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Voor de groente:
    Snij de bloemkool en brocolli in kleine roosjes. Snij de kop en kont van de sperciebonen en blancheer twee minuten in zout water. Snij de wortel in dunne reepjes en blancheer ook twee minuten in hetzelfde water. Doe hetzelfde met de bloemkool. Als we bospeen hebben, snijden we wortels van het loof en spoelen ze schoon. Snij de grotere wortels net zo klein als de courgette en blancheer. Spoel koud met water en dep ze droog. Snij de courgette in evengrote reepjes als de wortel. Veeg de champignons schoon. Snij de ui in ringen van 1 cm en haal ze uit elkaar.
  3. Voor de saus:
    Maak hiervan een gladde mayonaise, breng op smaak met peper enzovoort en de ansjovismoes.
  4. Voor de vulling:
    Roer alles goed door de mayonaise, behalve het ei! De eidooier en eiwitten hakken we apart van elkaar en strooien we los van elkaar over saus. De saus opdienen in een ronde kom, eiwit aan de kant, eidooier in het midden. De gefrituurde groente kan hierin worden gedipt. Heerlijk met een glas De Ambacht Zwaar Blond of tripel. Eet smakelijk!*
    Ambacht zwaar blond
    * Recept van Ab Tamis, Chef-kok van De Wijnproevers