Krokante ijsbollen met een sabayon van bier

Krokante ijsbollen met een sabayon van bier.

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingredi├źnten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 vanille-ijs
  • 4 eiwitten
  • 100 gram poedersuiker
  • 400 gram amandelschaafsel

Sauce

  • 2 dL Bronkhorster Bock
  • 100 gram suiker
  • 4 eidooiers

Krokante ijsbollen met een sabayon van bier Werkwijze

  1. Vorm met de ijsknijper vier mooie bolletjes ijs. Rol deze door de met het poedersuiker vermengde eiwit. Rol ze daarna door het zeer fijne amandelschaafsel. Laat goed hard worden in de vriezer en herhaal deze handeling minstens 5 keer. Frituur na de laatste keer de hard bevroren bollen enkele seconden in de hete olie.Bereiding sabayon:Klop de eierdooiers en de suiker in een grote kom met een handmixer tot de suiker is opgelost en het mengsel bleek en romig is. Zet de kom op een pan met heet water die op een laag vuur staat (au bain marie). Schenk het bier bij het eierdooiermengsel en klop met de mixer tot het mengsel gebonden en schuimig is.
  2. Leg de bollen op een bordje, giet er de sabayon bij en garneer met een takje munt of lievevrouwebedstro en verse frambozen.
  3. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat het amandelschaafsel zeer fijn is, Maak het amandelschaafsel daarom bij voorkeur fijn in de foodprocessor. Voor het buitenste laagje kunt u eventueel wat grover schaafsel gebruiken. U kunt de ijsbollen desgewenst serveren in een versgebakken 'kletskop'. Gebruik eventueel een kopje voor de vorm. 
    (Bron: Boodschappen 5 - 1999)
    Bronckhorster-ijsselbock
    Download hier het recept.