Mosselen met gorgonzola

Mosselen met gorgonzola, bereid met St Feuillien Car d'OR

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 200 gram verse groenten grof gesneden (wortel, prei, venkel, bleekselderij)
  • 320 gram gorgonzola pikante
  • gemalen peper
  • 1 fles(sen) St Feuillien Car d'OR
  • 8 gehakte knoflooktenen
  • 2 kilo(s) mosselen
  • 2 eetlepel (s) vers gehakte kervel
  • 100 mL slagroom
  • 2 grote uien grof gesneden

Mosselen met gorgonzola Werkwijze

  1. Fruit in de mosselpan de knoflook en ui licht aan met olijfolie. Voeg het bier toe. De helft van de mosselen bestuiven met peper, de helft van de groenten er op. Doe dit nogmaals met de andere helft van de mosselen en groenten. Deksel erop en op hoog vuur mosselen 1,5 minuut laten koken. Schudden en klaar!
  2. De slagroom met de gorgonzola laten smelten in pannetje en over de mosselen sprenkelen. Voeg de kervel toe. Smakelijk eten! Serveer met een glas St Feuillien Car d'OR.
    Car d or