Lamslasagne

Lamslasagne

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • stuk(s) Prei in ringetjes
  • 500 gram Lamsgehakt
  • 1 stuk(s) Winterwortel fijn gesneden
  • 700 gram Ontvelde, verse tomaten in stukken
  • 5 stuk(s) Gehakte knoflooktenen
  • 250 gram Lasagnevellen
  • 2 stuk(s) Grote uien
  • 300 gram Geschaafde schapenkaas
  • 1 stuk(s) Groentebouillonblokje
  • Peper en zout
  • 2 eetlepel (s) Tomatenpuree
  • 10 Blaadjes salie fijngehakt
  • 2 stuk(s) Stelen bleekselderij gesneden
  • 1 stuk(s) Kippenbouillonblokje
  • 1 eetlepel (s) Honing
  • 0.5 Bosje koriander fijngehakt
  • 4 Strengen verse tijm fijngehakt
  • Olijfolie / boter
  • 2 eetlepel (s) Witte aceto balsamico

Lamslasagne Werkwijze

  1. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden.
  2. Verhit wat olijfolie in de pan en bak het lamsgehakt op hoog vuur rul.
  3. Voeg alle andere ingrediënten erbij en laat op laag vuur 10 minuten sudderen. Naar smaak peper en zout toevoegen.
  4. Bouw de lasagne in afwisselende laagjes op in een groot ingevet cakeblik of een ovenschaal.
  5. Bestrooi het gerecht met de schapenkaas en plaats het gerecht ongeveer 40 minuten in de oven.
  6. Serveer met een frisse salade en een glas Paljas Blond.
    Paljas---Blond-33cl-combi