Couscous

Couscous met zeeduivel. Serveer met een glas Lindemans Gueuze. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 eetlepel (s) sesamzaadjes
  • 600 gram staartvis
  • 0.5 theelepel (s) korainderzaadjes
  • 0.5 theelepel (s) peperbolletjes
  • 1 kruidnagel
  • 4 eetlepel (s) honing
  • 1 fles(sen) Lindemans Geuze
  • 100 gram couscous
  • 4 eetlepel (s) rozijnen
  • 0.5 theelepel (s) kaneelpoeder
  • 2 eetlepel (s) olie

Couscous Werkwijze

  1. Snijd de vis in beetklare stukken. Gril de sesamzaadjes gedurende 2 minuten in een pan met antiaanbaklaag onder voortdurend roeren. Plet de zaadjes dan met de koriander, de peper en de kruidnagel tot je een fijn poeder hebt. Meng het poeder en de Lindemans Gueuze en laat de vis daarin gedurende minstens 15 minuten rusten strooi de couscous, de rozijnen en het kaneelpoeder in een ruime schaal.
  2. Giet er 2 dl kokend water bij en laat die op een hoog vuur licht karamelliseren. Schep de portie couscous op de borden en leg de vis erop. Lepel de saus eromheen en dien op.

    Lekker met een glas Lindemans Gueuze.
    LindemansGeuze
  3. Download hier het recept