Gegrilde tonijn met Boursin crème

Gegrilde tonijn met crème. Serveer met een glas Birra del Borgo Enkir. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • vergemalen zwarte peper & zeezout (fleur de sel)
  • 500 gram verse tonijn
  • Plastic folie
  • 1 dL slagroom
  • 150 gram roomkaas, knoflook en fijne kruiden
  • 400 gram radijsjes
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 8 asperges, witte of groene
  • 2 eetlepel (s) pompoen- of zonnebloempitten, grof gehakt.
  • 1 bakje tuinkers

Gegrilde tonijn met Boursin crème Werkwijze

  1. Bestrooi de tonijn rondom ruim met zwarte peper en zeezout. Zet een pan met een goede anti-aanbaklaag op het vuur en wacht tot de pan gloeiend heet is. Doe een beetje olie in de pan en schroei de tonijn aan elke kant dicht, ongeveer een halve minuut per kant. Leg de tonijn op een plateautje met plastic folie en leg de tonijn koud weg.
  2. Klop de slagroom tot je yoghurtdikte hebt bereikt, voeg nu de Boursin roomkaas toe en spatel er dit doorheen. Breng eventueel verder op smaak met zwarte peper en zout.
  3. Maak de radijsjes schoon door de boven- en onderkant eraf te snijden en was ze. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Maak de asperges schoon door deze te schillen en in schuine plakken te snijden.
  4. Vermeng de radijsjes met de asperges. Doe er het rasp van 1/3 citroen overheen, een eetlepel vers citroensap, 4 eetlepels olijfolie, fleur de sel (groef zeezout), zwarte peper en laat deze marinade ongeveer 10 minuten intrekken.
  5. Snijd de tonijn in plakken van ongeveer 1/2 - 1 cm dikte. Leg de plakken dakpansgewijs op een bord. Schep de salade ernaast, rasp er nog wat citroen schil over. Garneer het gerecht af met een paar plukjes tuinkers en fijngehakte pompoen of zonnebloempitten en met wat Boursin creme.

    Serveer met een glas Birra del Borgo Enkir.
    birra del borgo enkir
  6. Download hier het recept