Gehaktballetjes met krieken

Gehaktballetjes met krieken. Serveer met een glas St. Feuillien Blond. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 versnipperde ui
  • 500 gram gemengd kalfs-varkens gehakt
  • Boter
  • 2 eieren
  • Peper, zout en muskaatnoot
  • 1 eetlepel (s) bruine kalfsjus
  • Opgelegde krieken
  • Aardappelzetmeel
  • Gebakken aardappelen

Gehaktballetjes met krieken Werkwijze

  1. Stoof de ui zachtjes aan in weinig boter en meng met het gehakt. Meng er een heel ei en een eierdooier onder. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vorm met twee lepels balletjes van het gehakt en bak aan in bruisende boter. Bak de balletjes aan alle zijden bruin. Werk het bak vocht af met een beetje kalfsjus. Stoof de kriekjes even op en bind lichtjes met aardappelzetmeel.

    Serveer met gebakken aardappeltjes en een glas St. Feuillien Blond.
    st feuilien blond
  2. Download hier het recept