Hartige taart met gerookte kip

Hartige taart met gerookte kip en geitenkaas. Serveer met een glas Troubadour Blond. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 3 eieren
  • 300 gram bloem
  • 150 gram boter en iets extra om de vorm in te vetten
  • 200 mL room
  • peper en zout naar smaak (uit de molen)
  • koud water
  • 1 stuk(s) dubbele gerookte kipfilet
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 4 takjes van verse dille

Hartige taart met gerookte kip Werkwijze

  1. Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een soepele bal. Voeg druppels water toe als het deeg iets te droog is, het moet een homogene massa worden. Laat het in de koelkast 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de kip in kleine blokjes en brokkel de kaas. Klop de eieren met de room en breng op smaak met peper en zout. Vet de taartvorm in met boter en rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed hiermee de vorm en snijd de randen netjes bij. Prik de bodem in met een vork.
  3. Verdeel de kip en de geitenkaas over de taart, giet het roommengsel erover en bestrooi rijkelijk met de dille. Bak in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.

    Serveer met een glas Troubadour Blond
    troubadour blond
  4. Download hier het recept