Geroosterde hoen en varkensspek met een diablesaus

Geroosterde hoen en varkensspek met een diablesaus. Serveer met een glas Lindemans Geuze. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • boter of olijfolie
  • 2 eetlepel (s) gehakte ui of sjalot
  • augurkjes
  • 2 eetlepel (s) kruidenazijn
  • 8 eetlepel (s) lichte kalfsjus
  • 1 eetlepel (s) gehakte zongedroogde tomaten
  • peper en zout
  • 8 flinke kippenbouten
  • 2 eetlepel (s) graantjesmosterd
  • 2 eetlepel (s) chapelure
  • 1 eetlepel (s) versgehakte basilicum
  • 1 theelepel (s) vergehakte bieslook
  • 8 plakjes ontbijtspek

Geroosterde hoen en varkensspek met een diablesaus Werkwijze

  1. Stoof de ui of sjalot aan in boter of olijfolie. Blus met de kruidenazijn en de kalfsjus. Voeg er de zongedroogde tomaten en de augurkjes aan toe. Laat even inkoken.
  2. Voeg er dan de peterselie en het verse tomatenvlees bij en kruid af met peper en zout. Gril de kippenbouten gaar en smeer in met de mosterd, bestrooi met de chapelure, basilicum en de bieslook. Laat even kleuren op de bovenin een hete oven.
  3. Gril het spek kort krokant. Bedek een groot bord met de diablesaus en schik er de bouten en het spek op. Dien bijvoorbeeld op met tomaatjes uit de oven, gegrilde courgettes en fijne frietjes. De diablesaus is ook zeer dankbaar bij vele andere vleesgerechten van de barbecue.

    Serveer met een glas Lindemans Geuze
    LindemansGeuze
  4. Download hier het recept