Gestoofd konijn met appeltjes, rozijnen en kaneel

Gestoofd konijn met appeltjes, rozijnen en kaneel. Serveer met een glas Bush Amber. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 heel konijn
  • bloem
  • boter
  • peper en zout
  • 1 fles(sen) Bush Amber
  • Gevogelte bouilon
  • 4 appels
  • 4 eetlepel (s) geweekte rozijnen
  • ahornpitjes
  • kaneel
  • Rietsuiker
  • Aardappelzetmeel
  • Het sap van 1/2 pompelmoes

Gestoofd konijn met appeltjes, rozijnen en kaneel Werkwijze

  1. Kruid de stukken konijn met peper en zout, haal even door de bloem en bak in de bruisende boter aan alle zijden mooi bruin. Blus met gelijke hoeveelheden bier en gevogelte bouillon en stoof onder deksel een klein uurtje aan. Schil de appels, snijd in partjes en schik in een beboterde ovenschaal. Bestrooi met de geweekte rozijnen, de ahornpitjes, een beetje kaneelpoeder en rietsuiker. Kleur in een warme oven bruin.
  2. Haal het gare konijn uit het stoofvocht. Bind het vocht lichtjes met aardappelzetmeel en breng op smaak met peper, zout, pompelmoes sap en rietsuiker. Laat het konijn er nog even opnieuw in door stoven en dien op met de appelgratin.

    Serveer met een glas Bush Amber.
    Bush Amber
  3. Download hier het recept