Buideltjes met peperkoek

Buideltjes met peperkoek. Serveer met een glas Lindemans Appel.

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 50 gram suiker
  • 2 eetappels
  • 25 cL Lindemans Appel
  • 4 eetlepel (s) boter
  • 4 brickdeeg
  • 4 plakjes peperkoek

Buideltjes met peperkoek Werkwijze

  1. Schil de appels en verwijder het klokkenhuis. Zet ze in een kookpot, strooi de suiker erover er giet de Lindemans appel erbij. Laat de appels garen. Smelt de boter en strijk de vellen brickdeeg ermee in.
  2. Schik op elk vel een plakje peperkoek en enkele stukken appel. Neem de uiteinde van het vel bovenaan vast en bind ze vast met een stukje keukentouw zodat je mooie buideltjes hebt.
  3. Mix de rest van de appels met het kookvocht tot een lichte mousseline. Bak de buideltjes goudgeel in een voorverwarmde oven van 160 graden. Verdeel de mousseline over 4 borden en ze er een warm buideltje.

    Dien onmiddellijk op met een glas Lindemans appel.
    Lindemans Appel
  4. Download hier het recept