Flensjes met warme appel

Flensjes met warme appel. Serveer met een glas Broeder Jacob Double Port.

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 pak pannenkoekenmix
  • 3 dL melk
  • 50 gram boter
  • 2 appels
  • 3 eetlepel (s) calvados
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 0.25 kaneelijs

Flensjes met warme appel Werkwijze

  1. Half pak pannenkoekenmix in kom doen. Bereiden zoals aangegeven is op de verpakking. In koekenpan met anti-aanbaklaag klein klontje boter smelten.
  2. Dun laagje beslag over bodem van koekenpan laten uitvloeien en flensje aan beide zijden goudbruin bakken. Op zelfde wijze nog 3 flensjes bakken.
  3. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in plakjes snijden. In koekenpan calvados, basterdsuiker, kaneel en 30 g boter al roerend zachtjes verwarmen tot mooie karamelsaus ontstaat.
  4. Appelpartjes in saus op zacht vuur in ca. 5 minuten laten garen. Flensjes over vier borden verdelen. Warme appel met saus over 1/4 deel van flensjes verdelen en flensjes voorzichtig in vieren vouwen. Op elk bord 1 bol kaneelijs scheppen.

    Direct serveren met een glas Broeder Jacob Double Port
    broederJacob-double port
  5. Download hier het recept