Sliptong met komkommersaus

Sliptong met komkommersaus. Serveer met een glas Maisel's Weisse. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 komkommers
  • 8 sliptongen
  • 3 eetlepel (s) dille (fijngehakt)
  • 6 bosuitjes
  • zout en versgemalen peper
  • 1 sap van één citroen
  • eetlepel (s) blioem
  • 8 eetlepel (s) vloeibare margarine
  • 250 mL cremè fraîche

Sliptong met komkommersaus Werkwijze

  1. Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm. Wrijf de sliptongen in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem.
  2. Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongen (in twee porties) in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de sliptongen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de bos ui en komkommer in het bakvet in 3-4 minuten zachtjes gaar.
  3. Roer de crème fraîche en dille erdoor en warm de saus zachtjes door. Voeg zout en peper toe en schep de saus over de sliptongen.

    Serveer met een glas Maisel's Weisse.
    maisel-weisse
  4. Download hier het recept