Spareribs in Amerikaanse barbecue marinade

Spareribs in Amerikaanse barbecue marinade. Serveer met een glas Malheur 6. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 uien (fijngesneden)
  • 4 flinke verse spareribs
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 eetlepel (s) wijnazijn
  • 200 mL tomatenketchup
  • 4 eetlepel (s) wijnazijn
  • 1 eetlepel (s) worchestersaus
  • 1.5 theelepel (s) chilipoeder
  • Zeezout
  • Zwarte peper uit de molen
  • Zonnebloemolie (flinke scheut)

Spareribs in Amerikaanse barbecue marinade Werkwijze

  1. Neem een pan, hak de uien heel erg fijn met een koksmes, pers de knoflook. Doe olie in de pan en bak glazig. Voeg de bruine suiker toe en laat het karamelliseren.
  2. Doe er nu tomatenketchup, wijnazijn, worchestersaus en honing bij en laat inkoken. Breng op smaak met zout, peper en chilipoeder na eigen smaak.Doe nu de stukken spareribs in een ovenschaal en voeg ¾ deel van de saus toe. Verwarm de oven voor op 200 graden C en laat ze een uurtje garen.
  3. Draai ze 1x om. Giet er dan het laatste ¼ deel over en serveer. Óf laat ze, in stukken, een uur marineren in de saus en gaar ze daarna mooi op de barbecue.

    Serveer met een glas Malheur 6.
    malheur-6
  4. Download hier het recept