Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese. Serveer met een glas St. Feuillien Saison. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 500 gram gehakt naar keuze
  • 100 gram ontbijtspek of rauwe ham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tak selder
  • 1 wortel
  • 0.5 liter(s) rode wijn
  • 100 mL bouillon
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 eetlepel (s) tomatenpuree
  • Peper en zout
  • oregano
  • basillicum

Spaghetti Bolognese Werkwijze

  1. Verwarm de boter en olijfolie op en fruit daarin de fijngehakte ui, selder en wortel en het teentje knoflook. Bak dan het gehakt en spek erin met het laurierblaadje. Roer alles goed door elkaar, zodat het vlees niet aanbakt.
  2. Als het vlees gebakken is haal je het knoflookteentje eruit en doet er de tomaten, wijn, bouillon, tomatenpuree, peper, zout en veel kruiden bij. Dit laat je dan op een heel zacht vuur enkele uren sudderen. Het mag gerust 3 ? 4 uur blijven staan. Het is echt wel belangrijk dat de saus zo lang op het vuur staat, zodat al het vocht verdampt is.
  3. Voeg er op het laatst de fijngehakte basilicum bij. Haal de pan van het vuur en doe er eventueel nog wat boter bij. Ondertussen kook je de tagliatelle of spaghetti “al dente” en je giet de ragù over de pasta.

    Serveer met een glas St. Feuillien Saison.
    stFeuillien saison
  4. Download hier het recept