Ravioli gevuld met asperges

Ravioli gevuld met asperges en manchego-kaas. Serveer met een glas Troubadour Speciale. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 4 gedroogde tomaten in olie
  • 500 gram asperges
  • 25 gram basilicum
  • 3 eetlepel (s) olijfolie met truffelaroma
  • 200 gram manchegokaas
  • 8 lasagnebladen (vers)
  • 3 bosuitjes
  • 75 gram veldsla
  • 1 eetlepel (s) boter
  • 200 mL slagroom
  • zout, peper, nootmuskoot

Ravioli gevuld met asperges Werkwijze

  1. Asperges wassen en punten van ca. 4 cm eraf snijden. In steelpan met koud water en zout aspergepunten in ca. 3 min beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. houtachtige uiteinden van aspergestelen afsnijden.
  2. Stelen schuin in plakjes van ca. 1/2 cm snijden. Tomaatjes in stukjes snijden. Basilicum in reepjes snijden. Vier kleine toefjes achterhouden voor garnering. In wok truffelolie verhitten. Asperges op matig hoog vuur in ca. 4 min al omscheppend beetgaar bakken.
  3. Tomaatjes en 2 el basilicum ca. 1 min meebakken.1/4 deel van manchego grof raspen, rest in blokjes van ca. 1/2 snijden. Van het vuur afhalen, kaasblokjes door asperges scheppen. Op smaak brengen met peper.
  4. Bakplaat bekleden met bakpapier. In ruim kokend water en zout lasagnevellen volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Over de rand van vergiet laten uitlekken. Vellen lasagne op bakplaat leggen. Aan één kant flinke eetlepel asperges scheppen en lasagnevellen dubbelvouwen tot gebruik afdekken met plasticfolie.
  5. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. In pan boter smelten. Bos-ui veldsla en de rest van basilicum erdoor scheppen en ca. 2 min zachtjes smoren. Room toevoegen en met staafmixer alles pureren tot gladde saus. Op smaak brengen met zout en peper en een snufje nootmuskaat.
  6. Oven voorverwarmen op 175 C of gasovenstand 3.Vier borden voorverwarmen. Bakplaat in het midden van de oven schuiven en ravioli in 5á 7 min door en door heet laten worden.
  7. Veldslasaus zachtjes opnieuw verwarmen. Op borden laagje saus scheppen. Op elk bord 2 ravioli leggen. Beetje saus erover schenken en garneren met aspergepunten, geraspte kaas en toefje basilicum.

    Serveer met een glas Troubadour Speciale.
    Troub speciale
  8. Download hier het recept