Vloeibare chocolade cakejes

Vloeibare chocolade cakejes. Serveer met een glas Bronckhorster IJsselbock. 

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 eetlepel (s) cacao
  • 100 gram pure chocolade
  • 2 stuk(s) eieren
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • Boter om in te vetten
  • 100 gram Bloem
  • Soufflepotjes van ca 7 a 8 cm doorsnede

Vloeibare chocolade cakejes Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met wat boter en bestuif ze met wat cacoapoeder. Smelt de boter en chocolade samen. Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je hem 10 minuten afkoelen. Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig lichtgeel mengsel. Spatel de chocolade er door.
  2. Zeef de bloem boven het beslag en spatel deze er door. Doe het beslag in de ovenvaste schaaltjes en zet ze tussen de 12 en 15 min in de oven. Het is een beetje moeilijk om te schatten hoeveel tijd exact omdat de chocolade nog wel vloeibaar moet zijn van binnen.
  3. Als het cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed. Stort het cakeje uit op een bord en serveer direct. Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs.

    Serveer met een glas Bronckhorster IJsselbock.

    Bronckhorster---IJsselbock-33cl-LR