Scampi risotto

Scampi met vadouvan curry en risotto. Serveer met een glas Tripel Kanunnik. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 16 stuk(s) gepelde scampi's
  • 1 stuk(s) banaan
  • 0.25 stuk(s) verse ananas
  • 4 stuk(s) houten spiesjes
  • Gevogeltebouillon
  • 0.25 cL room
  • 1 eetlepel (s) vandouvancurry (indische kruidenmengsel)
  • 1 stuk(s) appel
  • 1 stuk(s) versnipperde ui
  • olijfolie
  • 4 stuk(s) risotto

Scampi risotto Werkwijze

  1. Rijg de scampi, schijfjes banaan en partjes ananas op de spiesjes. Kook de bouillon en room samen op en laat wat indikken.
  2. Voeg er de curry bij en laat even trekken. Stoof de in blokjes versneden appel en de ui samen aan, giet er (door een zeef) de currysaus bij en laat even opkoken. Strijk de spiesjes lichtjes in met olijfolie en rooster ze op de barbecue of in een grillpan.
  3. Lepel de bodem van vier borden vol met saus en leg er de spiesjes op.

    Serveer met de risotto en een glas Tripel Kanunnik.
    Tripple kannunikDownload hier het recept