Salade niçoise

Salade niçoise. Serveer met een glas Maisel's Weisse. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • suiker, ui, mosterd, knoflook en zout
  • 2 stuk(s) tomaten
  • 2 handvol (s) blikje tonijn op water
  • 2 stuk(s) uien
  • 450 gram krieltjes
  • 150 gram ijsbergsla
  • 75 gram krusla
  • 2 stuk(s) wortels
  • 4 stuk(s) eieren
  • 600 haricot verts
  • zwarte olijven
  • 2 eetlepel (s) water
  • 2 eetlepel (s) wijn
  • 1 eetlepel (s) scheutje azijn
  • scheutje zonnebloemolie

Salade niçoise Werkwijze

  1. Vinaigrette:
    Meng in een verhouding van 3:1 de zonnebloemolie met de wijn, water en azijn. Snijd de ui in kleine stukjes en pureer wat verse knoflook. Gooi dit samen met een theelepel mosterd en suiker en zout naar eigen gewenste smaak, bij de rest en meng het goed.
  2. Salade:
    Kook 2 eieren hard en kook de krieltjes en haricot verts beetgaar. Snijd de gekookte eieren in schijfjes, halveer de haricot verts en rasp de wortel.
  3. Snijd de tomaat in schijfjes en maak halve ringen van de ui. Maak een bedje van de verschillende slasoorten en leg er de krieltjes, halve uienringen en tomaten op. Ook de stukjes tonijn, haricot verts, olijven, eieren en geraspte wortel leg je op de sla. Besprenkel de salade met de naar eigen gewenste hoeveelheid vinaigrette.

    Serveer met een glas Maisel's Weisse.
    maisel-weisse
  4. Download hier het recept