Scholsandwich met Parmezaanse kaas en verse kruiden

Scholsandwich met Parmezaanse kaas en verse kruiden. Serveer met een glas St. Feuillien Saison. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 4 gram scholfilets van ± 125

Cream

  • 1 eetlepel (s) citroensap
  • zeezout en peper, vergemalen
  • 1 stuk(s) sneetje oud wit brood, fijn verkruimeld
  • 100 gram Parmezaanse kaas vergeraspt
  • 2 stuk(s) bosuitjes in ringetjes
  • 2 eetlepel (s) peterselie, fijngehakt
  • 1 eetlepel (s) dille, fijngehakt
  • 1 dL vis- of tuinkruidenbouillon

Scholsandwich met Parmezaanse kaas en verse kruiden Werkwijze

  1. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Leg 2 scholfilets naast elkaar in een ovenschaal. Meng in een kom het broodkruim met de helft van de Parmezaanse kaas, de bosui, peterselie en dille.
  2. Meng er zout en peper naar smaak door. Verdeel ¾ deel van het kruidenmengsel over de scholfilets in de schaal. Leg de andere scholfilets erop en verdeel de rest van het kruidenmengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover.
  3. Schenk de vis- of kruidenbouillon op de bodem. Zet de schaal nu 10-12 minuten in een voorverwarmde oven en laat garen op 160 graden. Zo krijg je ook een lekkere, knapperige korst.

    Serveer met een glas St. Feuillien Saison.
    stFeuillien Saison
  4. Download hier het recept