Hartige ananas-kaastaart

Hartige ananas-kaastaart. Serveer met een glas St. Feuillien Blond. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Cream

  • 1 stuk(s) gesnipperde ui

Recept

  • 5 stuk(s) ontdooide bladerdeed

Cream

  • 1 eetlepel (s) olie
  • 300 gram panklare prei
  • 0.5 eetlepel (s) kerriepoeder
  • 2 eetlepel (s) chilisaus
  • 1 stuk(s) verse ananas of groot blik
  • 75 gram ontbijtspek
  • 0.5 dL melk
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 3 stuk(s) eieren

Hartige ananas-kaastaart Werkwijze

  1. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 / 225 graden Bekleed de springvorm met bladerdeeg en prik de bodem op een paar plaatsen in. Fruit de ui in de olie. Voeg de prei toe en bak mee. Schep de kerriepoeder, chilisaus, ananas, ontbijtspek, peper en zout erdoor. Verdeel over de bodem van de vorm (zo weinig mogelijk vocht), klop de eieren los met de melk, peper en zout. Schenk over de taart en strooi de kaas erover.
  2. Bak de taart 30 minuten in de oven. Serveer met een glas St. Feuillien Blond.

    Serveer met een glas St. Feuillien Blond.
    st feuillien blond
  3. Download hier het recept