Wilde eend met sinaasappel

Wilde eend met sinaasappel. Serveer met een glas Malheur 10. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 4 borststukken van wilde eend
  • Peper en zout
  • Scheutje water
  • Een licht gebonden, donkere wildjus
  • 2 stuk(s) Sap van sinaasappels
  • Donkere rietsuiker
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • Donkere rietsuiker
  • Wijnazijn
  • 4 stuk(s) Het vruchtvlees van sinaasappels
  • Knolselderijpuree

Wilde eend met sinaasappel Werkwijze

  1. Bak de eendenborsten krokant aan twee zijden (zoals steaks) en kruid af met peper en zout. Giet het vet uit de pan, deglaceert met een scheutje water, voeg er de wildjus en het sinaasappel- en citroensap aan toe en laat inkoken.
  2. Breng op smaak met een lepeltje rietsuiker, een scheutje wijnazijn, peper en zout. Neem van het vuur en voeg er de partjes sinaasappel aan toe. Snijd de eendenborsten in plakjes en serveer met de saus en een lepeltje knolselderijpuree en een glas Malheur 10.

    Serveer met een glas Malheur 10.
    malheur 10
  3. Download hier het recept