Kabeljauw met een mosterdmousseline

Kabeljauw met een mosterdmousseline en gestoomde spinazie. Serveer met een glas St. Feuillien blond. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) moten van elk 350 a 400 gram
  • Peper en zout
  • Bloem
  • 500 gram gewassen jonge bladspinazie
  • 16 stuk(s) knoflook
  • Muskaatnoot
  • 1 eetlepel (s) zachte mosterd
  • 8 eetlepel (s) goede mousselinesaus
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • Gestoomde aardappelen

Kabeljauw met een mosterdmousseline Werkwijze

  1. Kruid de kabeljauwmoten met peper en zout, haal door de bloem en bak aan in bruisende boter. Bak aan elke zijde 5 à 6 minuten. Stoof de spinazie aan in een flinke klont boter en laat wegsmelten: als het zover is, is hij ook gaar.
  2. Roer het fijngehakte teentje knoflook eronder en laat op een hevig vuur nog even het overtollig vocht verdampen. Kruid af met peper, zout en muskaatnoot. Roer de mosterd onder de mousseline en breng de saus op smaak met peper, zout en een scheutje citroensap.
  3. Giet een laagje saus op een groot bord, schik daarop de (op keukenrol ontvette) vis en een mooie schep gestoomde spinazie. Dien op met krokant gestoomde aardappelen en een glas St. Feullien blond.

    Serveer met een glas St. Feullien blond.
    St Feuillien blond
  4. Download hier het recept