Gegrilde-courgette

Gegrilde courgette met kikkererwtenpuree met een glas Malheur 6.

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 200 gram kikkererwten, uit pot of blik
  • 1 kleine courgette
  • 2 eetlepel (s) ras el hanout (Noord-Afrikaanse kruidenmelange)
  • 1 knoflook uit de knijper
  • 2 eetlepel (s) gegrilde rode paprika, in dunne reepjes
  • 2 eetlepel (s) paprikapoeder
  • 4 radijsjes, in plakjes
  • 4 eetlepel (s) olijfolie
  • Sprietjes bieslook
  • Peper uit de molen en zout naar smaak

Gegrilde-courgette Werkwijze

  1. Courgette schillen en met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte in plakjes snijden. De plakjes in een schaal leggen, met weinig zout bestrooien en twee eetlepels olijfolie erover verdelen.
  2. Twee eetlepels olijfolie in een koekenpan verwarmen, kikkererwten toevoegen en gedurende 10 tot 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Knoflook uit de knijper erbij doen en iets laten afkoelen.
  3. Met een staafmixer pureren en ras el hanout erdoor roeren. De plakjes courgette op een grillpan kort grillen. Kikkererwtenpuree over de plakjes verdelen en oprollen. Eventueel met een prikkertje vastzetten. Met grove rode paprikapoeder bestrooien en met reepjes gegrilde rode paprika, plakjes radijs en sprietjes bieslook garneren.

    Een goed gekoeld glas Malheur 6 zal hier heerlijk verfrissend bij smaken.
    malheur-6
  4. Download hier het recept