Schouderkarbonade met abrikozen

Schouderkarbonade met abrikozen en een zoetzure saus. Serveer met een glas Malheur 10.  

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 dL lichtjes gebonden vleesjus
  • Olijfolie of boter
  • 4 stuk(s) schouderkarbonade
  • Peper en zout
  • 8 stuk(s) krokante gestoofde abrikozen
  • Witte suiker
  • 8 stuk(s) dunne plakjes ontbijtspek
  • kleine houten spiesjes
  • water
  • Kruidenazijn
  • Taboulé

Schouderkarbonade met abrikozen Werkwijze

  1. Bak de schouderkarbonade op een matige vuur in olijfolie of boter gaar. Kruid af met peper en zout. Laat de suiker in een bodempje water karamelliseren en blus met de kruidenazijn af. Haal de gebakken schouderkarbonade uit de pan, deglaceer het bakvet met de vleesjus, voeg er de zoetzuur karamel aan toe en laat even opkoken.
  2. Breng op smaak met peper en zout en rectificeer het zuurzoet door. Eventueel nog een beetje suiker en/of azijn toevoegen. Rol de abrikozen in het ontbijtspek, steek op spiesjes en gril kort in de oven. Serveer de schouderkarbonade met de saus, de spiesjes en een schepje taboué.

    Serveer met een glas Malheur 10.
    malheur 10
  3. Download hier het recept