Zalm met kardemomvinaigrette

Zalm met kardemomvinaigrette. Serveer met een glas Maisel's Weisse.

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 200 cL druivenpitolie
  • 20 stuk(s) kardemompeulen
  • 50 cL chardonnayazijn
  • 20 cL mirin (zoete rijstwijn)
  • 30 gram suiker
  • 75 cL water
  • Peper en zout
  • 8 stuk(s) dunne plakjes verse zalm
  • 2 stuk(s) limoenen in partjes
  • Yuzupoeder
  • Blokjes advocado
  • Blokjes gekonfijte tomaat
  • Kervel
  • Shiso (Japanse munt)

Zalm met kardemomvinaigrette Werkwijze

  1. Mix alle ingrediënten voor de kardemvinaigrette samen en laat eventjes trekken. Zeef daarna en mix voor gebruik telkens schuimig op. Dresseer de plakjes zalm op een bord. Kruid af met peper en yuzu. Doe er de vinaigrette op en werk af met limoen, avocado, gekonfijte tomaat, kervel en shiso.

    Serveer met een glas Maisel's Weisse.
    Maisel-weisse
  2. Download hier het recept