Mediteraanse couscous

Mediteraanse couscous met gegrilde groenten en kip. Serveer met een glas St. Feuillien Saison.

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 stuk(s) courgettes
  • 700 gram couscous
  • 2 stuk(s) kipfilets
  • flinke bos koriander
  • 2 stuk(s) aubergines
  • 2 handvol (s) verse munt
  • 2 stuk(s) rode of gele paprika's
  • stuk(s) knoflookteentjes
  • 2 handvol (s) verse peterselie
  • zout peper
  • olijfolie
  • 1 stuk(s) citroen
  • gemalen kruidnagel
  • Griekse kruiden met olijfolie
  • 2 handvol (s) rozijnen

Mediteraanse couscous Werkwijze

  1. Snijd de kipfilet in reepjes, de aubergine in plakken, de courgette in plakken (over de lengte), snijd de paprika in tweeën (in de lengte) en verwijder de zaden. Smeer de plakken aubergine aan beide kanten in met de Griekse kruidenmix (op oliebasis). Pel de knoflook en snijd ze in de breedte in tweeën.
  2. Houd een paar takjes koriander apart en hak de rest van de koriander, munt en peterselie, maar niet te fijn. Besprenkel de kip met verse peper en zout en gril hem samen met de stukjes knoflook in de grillpan tot de kip aan beide kanten goudbruin is.
  3. Kook ondertussen de couscous volgens de verpakking (veelal 1 minuut koken, afgieten, scheut olijfolie erdoor roeren en afgesloten laten staan). Haal de kip eruit en leg even apart. De knoflook eruit halen als deze goudbruin is. Roer de kruiden door de couscous. Knijp een halve citroen uit boven de couscous, voeg de rozijnen toe en roer het door elkaar.
  4. Voeg een snufje gemalen kruidnagel, verse peper en zout naar smaak toe (roeren). Schep de couscous in de op dienschaal en verdeel de kipreepjes en de gegrilde knoflook over de top. Leg ondertussen de paprika onder de gril tot hij gedeeltelijk zwart geblakerd is, haal hem er dan uit en stop de helften samen in een plastic zakje dat je dichtknoopt. Gril de aubergine plakken aan beide kanten en verdeel ze over de schotel. Haal na een minuut of vijf de paprika uit het zakje en pel voorzichtig het velletje eraf.
  5. Snijd de paprika in repen. Gril tenslotte de plakken courgette en bestrooi ze met wat verse peper en zout. Haal ze na het grillen even door de olijfolie (eventueel olijfolie met een smaakje of met toegevoegde kruiden)en drapeer ze over de schotel. Verdeel tenslotte de gegrilde paprikareepjes erover en garneer met de achtergehouden takjes koriander (en eventueel citroenpartjes).

    Serveer met een glas St. Feuillien Saison.
    stFeuillien
  6. Download hier het recept