Rijstpudding

Rijstpudding met abrikozen en pistachenootjes. Serveer met een glas Malheur 8.

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 liter(s) melk
  • 1 stuk(s) vanillestokje
  • 1 dL slagroom
  • 1 dL abrikozenbrandwijn (Apricot Brandy)
  • 6 stuk(s) gedroogde abrikozen
  • 200 gram dessertrijst
  • 4 eetlepel (s) ontvelde, verkruimelde pistachenootjes

Rijstpudding Werkwijze

  1. De gedroogde abrikozen in flinterdunne stukjes snijden en twee uur in de abrikozenbrandewijn wellen. Vanillestokje opensnijden en het merg eruit schrapen. De melk met het vanillemerg on een pan met dikke bodem aan de kook brengen. De rijst toevoegen, goed roeren en op de laagste hittebron laten pruttelen.
  2. Regelmatig weer aan de kook brengen, goed roeren tot de rijst alle melk heeft geabsorbeerd. Als alle rijst door de melk is geabsorbeerd, de stukjes gewelde abrikoos, het restant van de abrikozen brandenwijn en suiker erdoor roeren. Deksel op de pan zetten en op de laagste hittebron garen. De pan van de hittebron halen en de slagroom erdoor roeren.
  3. Over glaasjes of schaaltjes verdelen en gedurende twee uur in de koelkast laten opstijven of naar smaak lauwwarm serveren. Met ontvelde, verkruimelde pistachenootjes garneren.

    Serveer met een glas Malheur 8.
    Malheur8
  4. Download hier het recept