Parfait van witte chocolade

Parfait van witte chocolade met een soepje van rood fruit. Serveer met een glas Lindemans Framboise

Categorie:  Nagerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) pâte à bombe
  • 300 gram opgeklopte room
  • 150 gram suiker
  • 100 mL water
  • 1 stuk(s) bakje aardbijen
  • 5 stuk(s) eidooiers
  • 1 stuk(s) bakje frambozen
  • 200 gram witte chocolade
  • 1 stuk(s) bakje braambessen
  • 1 stuk(s) bakje rode bessen
  • 4 eetlepel (s) suiker
  • 1 stuk(s) sap van citroen
  • 1 stuk(s) sap van sinaasappel
  • 2 stuk(s) takjes munt

Parfait van witte chocolade Werkwijze

  1. Maak een siroop met het water en de suiker door beide samen te verwarmen tot 120 °C. Klop de eidooiers op au bain-marie tot ze dik en wit zijn. Klop ze daarna in de keukenrobot verder op met suikersiroop tot ze koud zijn. Spatel alles onder elkaar en laat in vormpjes opstijven in de diepvriezer.
  2. Snijd de aardbeien en meng ze met de rest van het rood fruit. Voeg de suiker en het sap van de citroen en de sinaasappel toe en meng. Doe als laatste de fijngesneden munt erbij. Ontvorm de parfaits en schik ze op een bord. Lepel het soepje van rood fruit rond.

    Serveer met een glas Lindemans Cassis.
    lindemans-framb
  3. Download hier het recept