Pompoen- en courgette koekjes

Pompoen- en courgette koekjes met roomkaas, knoflook en peterselie.
Serveren met een glas Broeder Jacob Gijle Bock.

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 300 gram flespompoen (butternut) of andere soorten pompoen
  • 1 kleine courgette
  • 6 eetlepel (s) roomkaas
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • 1 ei
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepel (s) peterselie
  • peper uit de molen en zout naar smaak
  • 3 eetlepel (s) bloem
  • 6 eetlepel (s) zonnebloemolie

Pompoen- en courgette koekjes Werkwijze

  1. In een mengkom de verse roomkaas met knoflook uit de knijper en peterselie mengen. Op smaak brengen met peper en zout en één uur in de koelkast plaatsen.
  2. De flespompoen verwijderen. Sjalotje schillen en in stukjes snijden. Flespompoen en courgette raspen in een mengkom doen en de stukjes sjalot, ei en bloem erdoor roeren. In de koelkast één uur laten opstijven.
  3. Koekjes van dit mengsel vormen. Olie in een koekenpan verwarmen en de koekjes om en om bakken. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk serveren met het mengsel van roomkaas.

    Serveren met een glas Broeder Jacob Gijle Bock.
    Gijle-Bock