Bruine bonensoep

Bruine bonensoep met piccalillytoast met een glas Texels Bock.

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediƫnten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 0.25 stuk(s) knolselderij
  • 125 gram kersttomaatjes
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 375 mL bouillon
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 1 eetlepel (s) olijfolie
  • 1 theelepel (s) zout
  • 0.5 potje(s) bruine bonen
  • 0.25 stuk(s) stokbrood
  • 1 potje(s) piccalilly

Bruine bonensoep Werkwijze

  1. Pel en snipper de ui, snijd de prei in ringetjes en spoel ze schoon. Was en schil de knolselderij, snij de knol dan in kleine blokjes. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en prei in 5 minuten glazig, zonder te kleuren.
  2. Schep de knolselderij, bruine bonen en tomaatjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en laat nog 25 minuten zachtjes koken.
  3. Schep de helft van de soep in de keukenmachine en maal tot een grove puree. Schenk deze terug in de pan en warm de soep nog even door. Verhit de grillpan of verwarm de oven voor op 170 graden snijd het stokbrood schuin in flinterdunne plakjes, halveer ze in de lengte rooster het brood goudbruin. Schenk de soep in kleine kommen of espressobekertjes. Besmeer het gegrilde brood met de piccalilly en leg de sneetjes op de rand.

    Serveer met een glas Texels Bock.


    Texels-Bock
  4. Download hier het recept