Pittige romige garnalen soep

Pittige romige garnalen soep met een glas Malheur 6.

Categorie:  Voorgerecht  - 
Waardering  0.00/5

Ingrediƫnten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) prei, gesnipperd
  • 1 gram ui
  • 2 stuk(s) wortels, in stukjes
  • peterselie
  • 2 stuk(s) aardappels, geschild en in blokjes
  • 6 stuk(s) teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 dL room, geklopt
  • liter(s) groente bouillon
  • 200 gram garnalen (of andere vissoort)
  • 0.5 theelepel (s) kerriepoeder
  • sambal naar eigen smaak

Pittige romige garnalen soep Werkwijze

  1. Roerbak de prei, ui, knoflook en wortels 5 minuten. Voeg de aardappels en de bouillon toe, breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten. Pureer de soep en doe de kerrie, de room en de garnalen erbij. Verhit de soep tot deze door en door heet is, de soep afmaken met wat fijn gehakte peterselie.

    Serveer met een glas Malheur 6.

    Malheur 6
  2. Download hier het recept