Consommé van rivierkreeftjes

Consommé van rivierkreeftjes met een glas Lindemans Geuze Cuvée René Grand Cru.

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 2 dL schaaldierenfond
  • 1 dL groentebouillon
  • 2 fles(sen) Lindemans Geuze Cuvée René Grand Cru
  • 500 gram rivierkreeftjes
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) wortel
  • 1 stuk(s) stengel selderij
  • 2 stuk(s) takjes peterselie
  • 2 stuk(s) eiwitten
  • Peper en zout

Consommé van rivierkreeftjes Werkwijze

  1. Giet de fond, de bouillon en de Lindemans Geuze Cuvée René Grand Cru in een pan. Laat hierin de rivierkreeftjes gaarkoken gedurende 4 minuten. Neem de pan van het vuur, haal de rivierkreeftjes uit het vocht en pel ze. Zet ze koel weg. Doe de schalen en de koppen van de rivierkreeftjes terug in de kookpot.
  2. Pel de ui, snijd die met de wortel en de selderij in grove stukken en voeg ze erbij, samen met de takjes peterselie. Breng aan de kook. Laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Zeef de bouillon en pers alles zo goed mogelijk uit. Klop de eiwitten los, roer ze door de bouillon en breng aan de kook op een zacht vuur. Giet de consommé nogmaals door een fi jn vergiet. Voeg de rivierkreeftjes toe en kruid met peper en zout. Dien goed warm op met eventueel een glas Lindemans Geuze Cuvée René Grand Cru.

    Lindemans Geuze Cuvée René Grand Cru

    Lindemans Geuze
  3. Download hier het recept