Pittige westlandsoep

Pittige westlandsoep met een glas Malheur 6.

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediƫnten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) ui, gesnipperd
  • 1 theelepel (s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) prei, in ringen
  • 4 stuk(s) rijpe trostomaten, in vieren
  • 1 stuk(s) rode paprika, in stukken
  • 0.5 stuk(s) rode peper, fijngesneden

Pittige westlandsoep Werkwijze

  1. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en prei 20 minuten op laag vuur, zonder te kleuren. Schep de stukken tomaat, paprika en rode peper door het uienmengsel en voeg 750 ml water toe. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
  2. Voeg zout naar smaak toe. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde soep. Schenk de soep door een (punt) zeef in een maatbeker, zodat stugge vellen van de tomaat in de zeef achterblijven.

    De soep kan warm of ijskoud geserveerd worden. Lekker met een glas Malheur 6.

    Malheur-6
  3. Download hier het recept