Kalfslapje met tomaat en mozzarella

Kalfslapje met tomaat en mozzarella. Serveer met een glas Maisel's Weisse.

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 200 gram buffelmozzarella
  • gram buffelmozzarella
  • 4 stuk(s) kalfslapje (1,5 cm dik)
  • 5 stuk(s) verse tomaten
  • 400 gram spaghetti
  • gram parmezaanse kaas
  • 400 gram tomatenstukjes in blik
  • enkele takjes verse oregano
  • enkele takjes verse tijm
  • 4 stuk(s) sjalotten
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • 2 stuk(s) teentjes knoflook
  • enkele takjes verse basilicum
  • eetlepel (s) suiker
  • olijfolie
  • peper & zout

Kalfslapje met tomaat en mozzarella Werkwijze

  1. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Hak de teentjes grof. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot op matig vuur. Stoof de snippers sjalot en look glazig in de hete olie. Roer regelmatig in de pot.
  2. Vul een ruime pan met water, voeg een flinke snuf zout toe en breng aan de kook. Zet de grillpan op een hoog vuur en laat het heet worden. Verhit de pan enkele minuten. Snij de tomaten in partjes. Verdeel elke tomaat in 4 à 6 gelijke stukken. Doe de tomaten in de stoofpot en voeg de suiker toe.
  3. Voeg ook de ingeblikte tomatenstukjes toe en zet het deksel op de pot. Gooi de takjes tijm, rozemarijn, oregano en basilicum erbij. Laat alles 20 minuten pruttelen op een zacht vuur. Neem de kalfslapjes erbij en maak één of twee insnijdingen in het vetrandje. Zo kan je vermijden dat het vleeslapje zal krullen tijdens het bakken. Kruid de lapjes met peper van de molen en een beetje zout. Druppel er ook een klein beetje olijfolie over en wrijf de olie over de lapjes. Gril de kalfslapjes (per twee) kort in de grillpan. Reken ongeveer een minuut per zijde. Het vlees hoeft niet volledig gegaard te zijn, want enkel de gril smaak is nu belangrijk.
  4. Leg de kalfslapjes op de bodem van een ovenschaal. Mix de tomatensaus met verse kruiden glad. Giet de saus nadien door een grote zeef, zodat alle restjes schil en kruiden verdwijnen. Gebruik een pollepel om de saus door de zeef te drukken. Verwarm de gezeefde saus nog kort en schenk ze vervolgens in de ovenschaal met kalfslapjes. Kook ondertussen de pasta `al dente`. (de kooktijd zoals aangegeven op de verpakking.) Giet de pasta af en hou ze warm. Zet de gril van je oven op. Snij de bolletjes buffelmozzarella in schijfjes en schik ze in de ovenschaal. Rasp de Parmezaanse kaas over de schijfjes mozzarella. Kruid de schotel met wat zwarte peper van de molen. Plaats de ovenschaal onder de hete grill. Laat de kazen smelten tot er een lichtbruin korstje op komt. (Loop niet weg, want dit kan snel gaan!)

    Serveer met een glas Maisel's Weisse.

    maisel-weisse
  5. Download hier het recept