Barbecue kip

Barbecue kip enchilada's. Serveer met een glas Troubadour Blond. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 8 stuk(s) tortillas
  • 3 stuk(s) kipfilets
  • Enchiladasaus
  • 115 gram barbecuesaus
  • 1 stuk(s) zoete ui
  • 1 eetlepel (s) barbecuekruiden
  • cayennepeper (naar smaak)
  • olijfolie
  • 150 gram gruère kaas
  • 150 gram pittige geraspte kaas

Barbecue kip Werkwijze

  1. Kook de kip in ruim water met wat zout in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de kip op een bord afkoelen. Als het is afgekoeld `trek` je met 2 vorken de filets uit elkaar zodat je allemaal `shredded` kip overhoud. Snijd de ui in blokjes en bak samen met wat zout in een beetje zonnebloemolie.
  2. Laat de uien lekker karamelliseren. Meng de barbecuesaus met de enchiladasaus en roer het goed door elkaar. Voeg de kip aan de ui toe en doe daarbij de cayennepeper. Voeg de helft van de saus toe aan het kip-ui mengsel en voeg van beide kazen de helft toe. Roer goed door elkaar tot de kaas gesmolten is. Verwarm de oven voor naar 190°c schep een beetje saus in de ovenschaal en zorg dat het de bodem goed bedekt. Warm je tortilla`s kort op en schep overal een beetje van het kip-ui-kaas-mengsel op. Rol de tortilla`s goed op en leg met de `open` kant naar beneden in de ovenschaal. Herhaal dit voor alle 8. Als alle tortilla`s in de ovenschaal liggen giet je de rest van de saus eroverheen (verdeel het goed) en ook de overige kaas verspreid je erover. Bak de enchilada`s 20-25 minuten.

    Serveer met een glas Troubadour Blond
    troubadour blond
  3. Download hier het recept