Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Irish Stew met kool en worteltjes

Irish Stew met kool en worteltjes. Serveer met een glas Wildebok van Scheldebrouwerij. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 
Waardering  0.00/5

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 800 gram lamsbout
  • 1 handvol (s) peterselie (bosjes)
  • 1 stuk(s) takje dragon
  • 5 stuk(s) sjalotten
  • 2 stuk(s) stelen selderij
  • 150 gram wortels
  • 3 stuk(s) uien
  • 0.25 stuk(s) savooikool (klein)
  • 2 stuk(s) tenen knoflook
  • 400 gram aardappelen
  • 2 eetlepel (s) plantaardige olie
  • 1 theelepel (s) zout
  • 1 stuk(s) snufje zwarte peper
  • 0.5 theelepel (s) tomatenpuree

Irish Stew met kool en worteltjes Werkwijze

  1. Snijd de lamsbout in de lengte in langs het bot. Snijd het bot voorzichtig los uit het vlees. Verwijder het kraakbeen en het vetlaagje. Snijd het vlees in stukken van 3 cm. Pluk de peterselie- en dragonblaadjes van de takjes en houd deze apart. Voeg ze pas vlak voor het serveren toe, zodat ze hun etherische olie niet verliezen.
  2. Snij de gepelde sjalotten doormidden. Schraap de wortelen en snij ze in 1 cm dikke schuine stukken. Verwijder het lelijke buitenblad van de kool, snijd ze doormidden en snijd de stronk eruit. Was de kool en snij ze in stukken van 3 cm. Snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 3 cm. Verhit de olie in een pan. Voeg eerst de knoflook en vervolgens de uien toe en smoor tot ze glazig zijn. Bestrooi het vlees met wat zout en peper, doe het bij de ui en knoflook in de pan en smoor 10 minuten tot de stukken licht kleuren. Schuif ze aan de kant, schep de tomatenpuree in het midden en bak even kort. Schep het vlees hiermee om en voeg laurierblaadjes toe. Schenk de bouillon in de pan.
  3. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het vlees afgedekt 15 min sudderen. Voeg de wortels, selderij, sjalotten en aardappelen toe en laat dit alles nog eens 10 min pruttelen. Doe nu de kool erbij en stoof het gerecht nog 20 min op een laag vuurtje.
  4. Doordat je de groenten om de beurt toevoegd zijn ze op het laatst tegelijk gaar en niet stuk gekookt. Snij tot slot de peterselie en de dragon fijn en schep deze door de stoofschotel.

    Serveer in diepe borden met een glas Wildebok van Scheldebrouwerij.

    Schelde-Wildebok-33cl-NIEUW-HR
  5. Download hier het recept