Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Zeetong met garnalen

Zeetong met vers gepelde garnalen. Serveer met een glas Tripel Kanunnik. 

Categorie:  Hoofdgerecht  - 
Waardering  5.00/5

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 eetlepel (s) boter (klontje)
  • 3 dL visbouillon
  • 4 schoongemaakte zeetong (ca 250gram)
  • 3 dL keukenroom
  • 4 eetlepel (s) gestoofde bladspinazie
  • Peper en zout
  • 200 gram gepelde garnalen
  • 1 eetlepel (s) Noilly prat (Franse vermoet)
  • theelepel (s) cintroensap
  • 1 eierdooier, opgeklopt in een eetlepel room (liason) aardappel puree

Zeetong met garnalen Werkwijze

  1. Breng de bouillon aan de kook met een klontje boter en schik er de zeetongen in. Laat aan beide zijden een vijftal minuutjes zachtjes stoven. Haal de zeetongen uit het vocht en kook het in met de room.
  2. Fileer ondertussen de zeetongen en warm de spinazie op met een beetje peper en zout. Stel de tongen op grote, warme borden weer samen vul met spinazie, schik de garnalen erbovenop. Werk de saus af met de Noilly prat, een beetje citroensap, peper en zout.
  3. Laat even door koken en roer er dan, van het vuur, de liaison onder. Nappeer het bord en de zijkanten van de tong met de saus. Dien op met een lepeltje aardappelpuree.

    Serveer met een glas Tripel Kanunnik .

  4. Tripple kannunik
  5. Download hier het recept