Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Bospeen met komijnhangop

Bospeen met komijnhangop. Serveer met een glas Maisel's Weisse.

Categorie:  Tussengerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1.5 stuk(s) volle yoghurt
  • 1.5 eetlepel (s) olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel (s) komijnpoeder
  • 1 theelepel (s) komijnzaad
  • 0.5 stuk(s) bospeen
  • 1 stuk(s) kaas-of theedoek

Bospeen met komijnhangop Werkwijze

  1. Spoel de kaas- of theedoek onder de koude kraan, wring hem uit en leg de doek in een zeef. Je kunt ook een dubbele laag droog keukenpapier gebruiken. Schenk de yoghurt in de doek en laat een nacht of minstens 4 uur afgedekt met vershoudfolie in de koelkast liggen.
  2. Gooi het lekwater weg. Schraap de ingedikte yoghurt met een spatel van het keukenpapier of de doek. Roer de yoghurt in een kom los met de olie en het komijnpoeder. Breng op smaak met zout en peper. Rooster het komijnzaad enkele minuten in een droge koekenpan, tot de geur vrijkomt.
  3. Schep de yoghurt in mooie glazen (gebruik eventueel een spuitzak). Strooi het komijnzaad erover. Snijd het loof eraf, maar laat een klein stukje groen aan de bospeen zitten. Schil de wortels met een dunschiller en zet ze in de glazen yoghurt.

    Serveer met een glas Maisel's Weisse.

    Maisel-Weisse
  4. Download hier het recept