Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Gerookte zalm met citroencrème

Gerookte zalm met citroencrème. Serveer met een glas Lindemans Framboise.

Categorie:  Tussengerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) biologische citroen
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 eetlepel (s) crème fraîche
  • 8 stuk(s) gebak of dessertvorkjes

Gerookte zalm met citroencrème Werkwijze

  1. Snijd de plakken zalm in flinke ruiten of repen en prik ze nonchalant aan een vorkje. Leg de vorken op een schaal. Meng de crème fraîche met versgemalen peper en een paar druppels citroensap (steek de punt van een mesje in de citroen en knijp).
  2. Schep op elk vorkje een lepeltje crème fraîche. Was en droog de citroen. Rasp de schil boven de vorkjes dun eraf. Heb je geen rasp, snijd dan met een schilmesje of dunschiller brede repen van de schil. Alleen het geel, niet het bittere wit.
  3. Snijd de repen vervolgens in smalle reepjes en hak ze fijn. Strooi de schilsnippers over de vorkjes. Maal er nog wat grove peper over. Je zou voor afwisseling ook in plaats van citroen, sinaasappelschil kunnen gebruiken.

    Serveer met een glas Lindemans Framboise.

    Lindemans-framb
  4. Download hier het recept