Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Hachee in ragoutbakjes

Hachee in ragoutbakjes. Serveer met een glas Texels Bock.

Categorie:  Tussengerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 0.5 eetlepel (s) bruine basterdsuiker
  • 12.5 gram boter
  • 250 gram hacheevlees (doorregen runderlappen)
  • 0.5 stuk(s) laurierblad
  • 125 gram uien, in halve ringen
  • 0.5 stuk(s) plak ontbijtkoek
  • 2.5 stuk(s) kruidnagels
  • 12 stuk(s) kleine ragoutbakjes

Hachee in ragoutbakjes Werkwijze

  1. Dep het vlees droog, snijd het in stukken en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en braad het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze enkele minuten mee. Strooi de suiker en verkruimelde ontbijtkoek erover en voeg de laurier en kruidnagel toe.
  2. Schenk 400 ml water in de pan. als je het vlees in bier of vleesbouillon stooft smaakt het nog intenser. Breng het vocht aan de kook, leg de deksel op de pan. Draai het vuur laag en stoof de hachee in 2-3 uur gaar. Schep de hachee in de ragout bakjes. Garneer eventueel met peterselie.

    Serveer met een glas Texels Bock.

    Texels-Bock