Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Beenham met spitskool en Budels Herfstbock

Beenham met spitskool, zilveruitjes en Budels Herfstbock.

Categorie:  Tussengerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 400 gram gekookte beenham, in niet al te dunne plakjes
  • 250 gram spits- of groene kool, flinterdun gesneden
  • 125 gram verse zilveruitjes of zeer kleine sjalotjes
  • 1 eetlepel (s) appel- of perenstroop
  • 4 eetlepel (s) zonnebloem- of olijfolie
  • 6 eetlepel (s) gevogelte- of groentenbouillon
  • 8 eetlepel (s) Budels Herfstbock

Beenham met spitskool en Budels Herfstbock Werkwijze

  1. De fijngesneden spits- of groene kool in een koekenpan of wok in 2 eetlepels olie zo kort mogelijk roerbakken. Op smaak brengen met peper en zout. De zilveruitjes of zeer kleine sjalotjes schillen. Twee eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de zilveruitjes kort roerbakken. Bouillon al roerende toevoegen en op de laagste hittebron gedurende 15 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd Budels Herfstbock en appel- of perenstroop erdoor roeren en verder stoven.
  2. De spits- of groene kool over de plakjes gekookte beenham verdelen en met de zilveruitjes en saus serveren. Een licht gekoeld glas Budels Herfstbock erbij drinken. De aromatisch gebrande moutsoorten van dit bier zorgen voor een aangename bitterheid en een lichtzoete ondertoon. Vooral de lichtzoete ondertoon ondersteunt de saus bij dit gerechtje, in combinatie met de zachte smaak van de beenham en de spits- of groene kool.
    Budels Herfstbock
  3. Download hier het recept