Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Garnalen met appel en gember

Garnalen met appel en gember. Serveer met een glas Wilderen Goud.

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) verse gember
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) grote appels
  • 12 stuk(s) grote roze garnalen, gekookt en gepeld
  • 4 eetlepel (s) kleine witte druiven, zonder pit
  • 4 eetlepel (s) chutney
  • zwarte peper uit de molen
  • korianderblaadjes

Garnalen met appel en gember Werkwijze

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Doe de appelblokjes in een kommetje, meng ze met de citroensap en laat rusten. Snijd de garnalen in twee of drie stukken. Schil de gember en hak hem fijn.
  2. Verdeel de chutney over de glaasjes. Schep hierop de druiven, vervolgens de appelblokjes met citroen. Bestrooi met gember en voeg tot slot de garnalen toe. Bestrooi met een beetje versgemalen zwarte peper en garneer met een plukje koriander.
  3. Dien op met een houten prikkertje en een klein lepeltje.

    Serveer met een glas Wilderen Goud.

    Wilderen Goud
  4. Download hier het recept