Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Aardappelslaatje

Aardappelslaatje met muntmayonaise. Serveer met een glas Blanche de Namur.

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1.5 stuk(s) grote vastkokende aardappels
  • 0.75 stuk(s) witlof
  • 0.75 stuk(s) venkelknol
  • 0.75 handvol (s) jonge spinazie
  • 0.75 stuk(s) friszure appel
  • 1.5 eetlepel (s) yoghurt
  • 0.75 stuk(s) kropsla

Aardappelslaatje Werkwijze

  1. Schil en was de aardappels. Snijd ze in piepkleine blokjes en kook deze in weinig water beetgaar. Laat ze in een zeef afkoelen. Haal de blaadjes van de witlof los en snijd ze dwars in smalle reepjes.
  2. Snijd ook de spinazieblaadjes fijn. Snijd de appel in piepkleine blokjes en meng ze met de aardappelblokjes. Verdeel deze over de glaasjes. Verdeel de witlof en de spinazie ook hierover. Meng in een kom de mayonaise met de yoghurt en munt. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Lepel wat muntmayonaise over de salades. Snijd of schaaf de venkel in flinterdunne plakjes (dit gaat het beste op een mandoline). Leg losjes een pluk venkel op elke salade en serveer de glaasjes met een gebak- of dessertvorkje.

    Serveer met een glas Blanche de Namur.

    Blanche de Namur
  3. Download hier het recept