Zoek op recept of bier

Voer recept titel in
Categorie

Bessen soep

Bessen soep met een glas Lindemans Cassis. 

Categorie:  Voorgerecht  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 100 mL ahornsiroop (suiker)
  • 0.5 stuk(s) sap van citroen
  • 4 eetlepel (s) crème de cassis
  • 600 gram blauwe bessen
  • 700 mL water
  • 1 theelepel (s) zout
  • 1 stuk(s) kaneel

Bessen soep Werkwijze

  1. Doe alle ingrediënten behalve de maïzena in een pan met 600 ml water. Breng aan de kook en het draai vuur laag. Laat alles 15 – 20 min zachtjes pruttelen.
  2. Giet massa door een zeef, vang vocht op en druk met bolle kant van een lepel het vocht uit de bessen. Doe de vocht terug in de pan en laat weer aan de kook komen.
  3. Maak van maïzena en 100 ml water een papje en voeg al kloppend aan de soep toe. Laat nog 3 min doorkoken. Zet het vuur uit en laat soep een paar min afkoelen en dikker worden. Serveer warm of koud, garneer met crème fraiche en takje munt.

    Serveer met een glas Lindemans Cassis.

    lindemans cassis
  4. Download hier het recept